Kako saznati je li vas netko blokirao na Facebooku

Ako vas korisnik blokira na Facebooku, njegova vremenska traka više vam je vidljiva i njegov se profil ne pojavljuje u rezultatima pretraživanja ili na popisima prijatelja. Ne možete slati poruke ili zahtjeve za prijateljstvo nekome tko vas je blokirao. Budući da Facebook čini da korisnik više nema račun na web mjestu, može biti teško dokučiti je li vas osoba blokirala ili izbrisala svoj račun. Ako je klijent, zaposlenik ili drugi poslovni kontakt iznenada nestao s vašeg popisa prijatelja, malo istrage otkriva jeste li bili blokirani.

1

Prijavite se na svoj Facebook račun, a zatim u adresnu traku svog web preglednika unesite URL povezan s korisničkim računom. Ako ne znate URL povezan s korisničkim profilom, upišite njegovo ime i prezime u Facebook traku za pretraživanje.

2

Odaberite "Vidi više rezultata" ako se profil korisnika ne pojavi na prvom zaslonu rezultata. Kliknite "Ljudi" u lijevom stupcu, a zatim unesite mjesto, obrazovanje ili radno mjesto u ponuđenom području, ako je poznato, da biste suzili rezultate.

3

Odjavite se sa svog Facebook računa ako se korisnik ne pojavi u rezultatima pretraživanja ili ako se korisnički račun ne učita nakon prelaska na odgovarajući URL.

4

Započnite novo pretraživanje korisnika u tražilici. Ako se korisnik pojavi u rezultatima pretraživanja kad ste odjavljeni, korisnik vas je blokirao.

5

Unesite sljedeći pojam za pretraživanje u Google ako se korisnički račun ne pojavi nakon pretraživanja Facebooka: facebook.

Zamijenite imenom i prezimenom korisnika. Ako korisnik ima zajedničko ime, dodajte i rodni grad ili trenutni grad te osobe u niz za pretraživanje.

6

Otvorite svaki rezultat u novom prozoru ili kartici. Ako profil korisnika možete pronaći u Googleovim rezultatima pretraživanja, prijavite se na Facebook dok ste na njegovoj stranici računa. Ako se pojavi pogreška koja govori da korisnik ne postoji ili ako ste preusmjereni na svoj profil, blokirani ste.