Kako resetirati Facebook postavke

Prilagođavanje Facebook postavki omogućuje vam postizanje prilagođenog Facebook korisničkog iskustva koje odgovara vama i vašem poslu. Ako nakon promjene postavki pronađete previše obavijesti ili nedostatak postova na vašoj vremenskoj traci, možda je potrebno neko fino podešavanje. Iako ne postoji čarobni gumb "Reset" koji vraća sve postavke na zadane, možete sustavno resetirati svoju privatnost i postavke računa kako biste promijenili način na koji Facebook upravlja vašom privatnošću, obavijestima, aplikacijama i ostalim značajkama koje redovito upotrebljavate.

1

Prijavite se na svoj Facebook račun i kliknite ikonu u obliku zupčanika u gornjem desnom kutu bilo koje stranice. Na padajućem popisu odaberite opciju "Postavke računa" ili "Postavke privatnosti", a oba vam omogućuju pristup svim postavkama. Pomoću kartica na lijevom stupcu rezultirajuće stranice resetirajte svoje postavke.

2

Odaberite karticu "Općenito" da biste promijenili postavke kao što su vaše ime, korisničko ime i mreže, od kojih se većina može promijeniti samo jedan ili dva puta tijekom trajanja vašeg računa. Odaberite karticu "Sigurnost" da biste omogućili ili onemogućili postavke poput obavijesti o prijavi i odobrenja, kao i lozinke za aplikacije.

3

Koristite opcije "Privatnost", "Vremenska traka i označavanje" i "Blokiranje" da biste promijenili postavke kako vas netko može pronaći na Facebooku i kako drugi mogu komunicirati s vama. Upotrijebite gumbe "Uredi" koji se pojavljuju pored željenih postavki za uvođenje i potvrđivanje promjena. Podesite alat za odabir publike ako je dostupan da odredite kako ćete dijeliti svoj sadržaj i kako drugi dijele sadržaj s vama.

4

Kliknite kartice "Obavijesti" i "Mobilni" da biste resetirali svoje postavke načina na koji vas Facebook obavještava o aktivnosti koja vas se tiče. Opcije "Pogled" i "Uredi" omogućuju vam uvođenje i potvrđivanje svih promjena. Kliknite vezu "Ukloni" na stranici "Postavke mobitela" da biste izbrisali svoj broj mobitela s Facebooka, onemogućivši Facebook mobilne tekstove. Upotrijebite karticu "Sljedbenici" da biste uključili ili isključili praćenje, omogućavajući onima koji nisu prijatelji da vide vaš javni sadržaj.

5

Odaberite karticu "Aplikacije" da biste resetirali svoje postavke za programe koje vi i drugi članovi Facebooka koristite. Kliknite veze "Uredi" da biste promijenili postavke za pojedine aplikacije ili kliknite "X" da biste potpuno uklonili aplikaciju.