Kako to da neke fotografije koje sam označio na Facebooku ne vide prijatelji?

Prijenos i označavanje fotografija na Facebooku omogućuje vam povezivanje s prijateljima i dijeljenje nezaboravnih, posebnih ili smiješnih trenutaka iz vašeg života. Postavkama privatnosti na Facebooku kontrolirate vidljivost sadržaja koji objavljujete na Facebooku. Ako vaši prijatelji ne mogu vidjeti vaše označene fotografije na Facebooku, vjerojatno ste podesili postavke privatnosti kako biste ih spriječili u tome. To možete ispraviti u samo nekoliko klikova.

Vaše označene fotografije

Ako vaši prijatelji ne mogu pregledati fotografije koje ste prenijeli i na kojima ste označeni, problem je gotovo sigurno u vašim postavkama privatnosti. Prijavite se na svoj Facebook račun pomoću adrese e-pošte i lozinke. Otvorite padajući izbornik "Račun" klikom na karticu u gornjem desnom kutu bilo koje stranice. Kliknite opciju "Postavke privatnosti" da biste prilagodili postavke privatnosti. Stavite kvačicu u okvir pored "Neka prijatelji ljudi označeni na mojim fotografijama i postovima vide ih" kako biste prijateljima prijatelja omogućili pristup fotografijama koje ste prenijeli. Kliknite vezu "Prilagodi postavke". Na stranici koja se dobije otvorite padajući izbornik "Ja sam objavio" i odaberite opciju da vaše fotografije učine vidljivima "Svi", "Prijatelji prijatelja" ili "Samo prijatelji" ili odaberite "Prilagodi"opciju i upotrijebite skočni prozor koji rezultira kako biste omogućili ili ograničili vidljivost svojih fotografija pojedinačnim korisnicima. Kliknite "Uredi postavke privatnosti za postojeće fotoalbume i videozapise" da biste prilagodili svoje postavke privatnosti za svaki od svojih albuma. Pomoću pojedinačnog padajućeg izbornika ispod svakog albuma postavite svoje postavke za sve fotografije u albumu.

Označene fotografije vaših prijatelja

Ako vaši prijatelji ne mogu pregledati fotografije na kojima ste označeni i koje su prenijeli drugi prijatelji, možda ćete to moći ispraviti prilagođavanjem postavki privatnosti. Međutim, ako je problem u postavkama privatnosti vašeg prijatelja, jedina opcija je predložiti prilagodbu s njegove strane. Prijavite se na svoj Facebook račun pomoću adrese e-pošte i lozinke. Otvorite padajući izbornik "Račun" klikom na karticu u gornjem desnom kutu bilo koje stranice. Kliknite opciju "Postavke privatnosti" da biste prilagodili postavke privatnosti. Kliknite vezu "Prilagodi postavke" u odjeljku "Dijeljenje na Facebooku". Na rezultirajućoj stranici pomaknite se do odjeljka "Stvari koje drugi dijele" i otvorite padajući izbornik "Fotografije i videozapisi u kojima ste označeni". Odaberite opciju da vaše fotografije učine vidljivima "Svi, "" Prijatelji prijatelja "ili" Samo prijatelji ", ili odaberite opciju" Prilagodi "i upotrijebite skočni prozor koji će omogućiti ili ograničiti vidljivost vaših fotografija pojedinačnim korisnicima.

Označavanje Facebook fotografija

Pristupite fotografiji koju želite označiti pretražujući svoje albume ili albume svojih prijatelja. Kliknite opciju "Označi ovu fotografiju" koja se pojavljuje u donjem lijevom kutu glavne stranice fotografije. Postavite pokazivač na dio fotografije koji želite označiti i počnite tipkati svoje ime. Odaberite svoje ime s rezultirajućeg padajućeg popisa.

Uklanjanje Facebook oznaka

Ako radije ne biste bili označeni na određenoj Facebook fotografiji, imate mogućnost uklanjanja oznake, bez obzira jeste li vlasnik fotografije ili ne. Kad god vas prijatelj označi na fotografiji, dobit ćete obavijest na mjestu, kao i e-poštu i tekstualne obavijesti ako ste postavljeni da ih primate. Možete kliknuti obavijest koja se pojavljuje u gornjem lijevom kutu bilo koje stranice nakon prijave na svoj račun. Kliknite opciju "Ukloni oznaku" koja se prikazuje pored vašeg imena ispod fotografije.