Što blokiranje radi na Tumblru?

Tumblr je društvena mreža izgrađena na dijeljenju sadržaja s drugima, što ga čini izvrsnim mjestom za dijeljenje vaših proizvoda i usluga tijekom interakcije sa sljedbenicima. Međutim, ako imate posla s neželjenom poštom ili uznemiravanjem, možda ćete trebati blokirati određene korisnike. Tumblr-ova značajka zanemarivanja djeluje nešto drugačije od ukupnog bloka, ali svejedno vam nudi mogućnosti da spriječite određene korisnike da komuniciraju s vama ili vide vaša ažuriranja na njihovoj nadzornoj ploči.

Što čini blokiranje

Blokiranje nekoga na Tumblru prvenstveno sprječava tog korisnika da komunicira s vama na bilo koji način. On neće moći vidjeti ništa od vas na svojoj nadzornoj ploči, a vi nećete vidjeti njega na svojoj nadzornoj ploči. Također vam neće moći slati poruke bilo koje vrste. Ako već pratite tog korisnika, ne morate ga prekinuti da bi to stupilo na snagu.

Što blokiranje ne čini

Blokiranje ne sprječava nekoga da vidi vaš blog izvan njegove nadzorne ploče. Ako netko želi vidjeti vaš blog, još uvijek može ići izravno na URL vašeg bloga kako bi vidio sve vaše postove, ali neće moći komunicirati s vama pod blokiranim korisničkim imenom. Blokiranje nekoga također ne šalje toj osobi obavijest da ste ga blokirali, iako može primijetiti neovisno.

Kako nekoga blokirati

Da biste blokirali nekoga, prvo morate znati URL njegovog bloga ili njegovo korisničko ime. Posjetite stranicu Tumblr Ignored Users (pogledajte vezu u Resursima), a zatim unesite URL ili korisničko ime osobe u tekstni okvir. Nakon što nekoga blokirate, imate mogućnost prijaviti tu osobu osoblju Tumblra zbog zlostavljanja, uznemiravanja ili neželjene pošte. Korisnicima Tumblr-a također se ne šalju nikakve obavijesti ako ih iz bilo kojeg razloga odlučite prijaviti. Također možete u bilo kojem trenutku prestati ignorirati bilo koju osobu tako što ćete kliknuti "Prestani ignorirati" pored njezina imena.

Stvaranje privatnih blogova

Ako ste zabrinuti zbog privatnosti, jedan od načina da blog imaju samo osobe koje odobravate jest stvaranje bloga zaštićenog lozinkom. Iako to ne možete omogućiti za svoj glavni blog, možete stvoriti dodatni blog s nadzorne ploče i na taj način omogućiti opciju zaštite lozinkom. Kliknite gumb strelice prema dolje pored imena vašeg bloga u gornjem desnom kutu nadzorne ploče, a zatim kliknite "Izradi novi blog". Nakon odabira naslova i URL-a koji želite, odaberite "Zaštitite ovaj blog lozinkom", a zatim unesite lozinku koju želite da ljudi unesu da bi vidjeli vaš blog.